Vilken belysning ska man välja till sitt altanbygge?

En stor och fin altan gör mycket för att lyfta husets utstrålning, utseende och värde. Med ett ordentligt altandäck förlänger du sommardagarna ute i solen, samtidigt som du får en perfekt plats att äta, vila, leka eller bara vara på.

När du bygger en altan finns det dock mycket du behöver tänka på. Rätt mått, material och form är några saker som de flesta har koll på inför altanbygget. En sak som många inte tänker på är dock belysningen.

Rätt belysning gör stor skillnad

Med rätt belysning får din altan ett otroligt lyft och kan rent av framkalla en lyxkänsla under kvällar och nätter. Rätt ljus ger även en otrolig myskänsla när du sitter ute på altanen under kvällarna, samtidigt som det bidrar till bättre sikt.

Många använder sig idag av LED-ljusslingor till sin altan. De är enkla att montera, energisnåla och ger en vacker och avslappnande atmosfär på altandäcket. Med en LED-ljusslinga kan du också markera ut olika områden på din altan, som en loungehörna eller trappa.

Det behöver inte vara komplicerat att öka myskänslan på din nya altan. Ta en titt här och hitta rätt belysning för just dig och din altan.