Tvätta av husets fasad

Även om du inte ska måla om husets fasad så kan det finnas en anledning att tvätta av husets fasad mellan varven. En tvätt av fasaden avlägsnar både smuts och den påväxt som blir. Speciellt på skuggiga sidor så finns det en risk att få påväxt som är bra att få bort så det inte blir mer.

Om du planerat att måla om huset så måste huset tvättas av för att få det så rent som möjligt innan du börjar måla. Det finns speciell målartvätt du kan använda dig av som gör det hela mer effektivt. Se till att du väljer en dag då inte solen står som högst utan gärna en lite mer mulen dag kan passa perfekt för detta.

Ska du inte måla om huset så kan du med hjälp av högtryckstvätten blåsa av din fasad relativt snabbt. Se dock till att inte använda för hårt tryck då detta kan skada fasadens struktur. Du behöver inte använda dig av målartvätt utan du kan använda dig av såpa eller någon miljömärkt diskmedel.

Var eller vartannat år så kan du tvätta av din fasad för att få den att se som ny ut. Där det är angrepp och påväxt kan du få använda dig av skurborste eller annat för att få väck detta. Vanligt vatten är mycket bra att använda sig av för att få huset rent och snyggt.