Så väljer du rätt typ av glas till din duschvägg

Badrummet är ofta ett av de rum där vi lägger ned mest tid och omsorg vid inredning och design. En duschvägg av glas kan ge en elegant, modern känsla, men det finns många typer av glas att välja mellan. Låt oss gå igenom hur du väljer det bästa glaset för just ditt badrum.

Förstå glasets tjocklek

När du letar efter en duschvägg är glasets tjocklek en avgörande faktor. Tjockare glas (vanligtvis mellan 8-12 mm) är vanligare för större, fristående duschutrymmen eftersom det är robust och ger en lyxigare känsla. Däremot kan tunnare glas vara mer lämpligt för mindre badrum eller där vikten kan vara ett problem.

Olika glastyper och deras estetik

Frostat glas: Detta är ett populärt val för dem som vill ha mer privatliv i duschen. Frostat glas tillåter ljus att passera igenom men skapar en suddig bild, vilket förhindrar direkt insyn.

Klart glas: Ger en öppen, luftig känsla och låter badrumsdesignen tala för sig själv. Det är ett bra val för mindre badrum eftersom det skapar en illusion av mer utrymme.

Mönstrat eller strukturerat glas: Detta ger både insynsskydd och en dekorativ touch. Glas kan ha olika mönster, som regndroppar eller vågor, vilket kan vara ett bra sätt att lägga till en unik design i ditt badrum.

Hållbarhet och säkerhet

När du väljer glas för din duschvägg är säkerheten högst upp på listan. Härdade glaspaneler är att föredra eftersom de är mycket starkare än vanligt glas. Om härdade glaspaneler skulle gå sönder, bryts de ner i små bitar snarare än stora skärvor, vilket minskar risken för skada.

Avslutande tankar

Ditt val av duschväggs glas kan påverka både estetiken och funktionaliteten i ditt badrum. Oavsett om du går för frostat, klart eller mönstrat glas, är det viktigt att alltid tänka på säkerhet och kvalitet. Genom att ta dig tid att överväga dina behov och preferenser kan du hitta det perfekta glaset för ditt drömbadrum.