Om att flytta till Portugal

Portugal har blivit alltmer populärt för svenskar som vill flytta utomlands. Tack vare lägre skatt är det många som väljer att spendera sin pension i solen.

Funderar du på att flytta till Portugal? Grattis i så fall! Portugal har massor att erbjuda samtidigt som du kommer bort från kylan och får njuta av sol och värme året om.

Underbart klimat

Portugal har ett underbart klimat. På vintern är det som svensk sommar med runt 20 grader och somrarna är varma med upp till 30-35 grader. Men fördelen är att det är en ganska ”frisk” värme. Atlanten svalkar och det är relativt låg luftfuktighet vilket gör att du kan lägga dig i skuggan för att få lite svalka.

Hjälp med flytt

När man väl har bestämt sig för flytt kan det kännas lite knepigt att få med sig alla sina saker. Men det behöver inte alls vara så svårt. I synnerhet inte om du flyttar mellan två EU-länder. Men var är då bästa fraktsätt? Flyg går snabbt och kan funka för en del av bohaget men för ett helt hushåll är lastbil det bästa. Betalar du skatt i Sverige kan du dessutom ha rätt till RUT-avdrag för kostnaden. Vill du hitta en bra forma som löder detta åt dig, klicka dig vidare här.