Lägga in någon form av heltäckningsmatta

Under 70-talet var det extremt populärt med heltäckningsmatta i Sverige. Men under de senare decennierna har de flesta valt att byta ut sin heltäckningsmatta mot andra alternativ.

I många andra länder är det dock fortfarande mycket vanligt. Och faktum är att det är en trend som även börjar leta sig tillbaka till Sverige. Fler och fler ser vinsterna med en heltäckningsmatta. Läs mer här om du är intresserad av att lägga in heltäckningsmatta.

Ljuddämpande med heltäckningsmatta

En fördel med heltäckningsmatta är att det dämpar ljudvolymen. Om det rör sig om en arbetsplats är arbetsgivaren skyldig att de till så att ljudnivån på arbetsplatsen inte är skadlig. På en del arbetsplatser kan en heltäckningsmatta vara en bra lösning för att få ner ljudnivån.

Det är dock viktigt att heltäckningsmattan blir rengjord regelbundet och på ett korrekt sätt. Enligt Astma- och allergiförbundet kan en heltäckningsmatta som inte blir rengjord ordentligt vara negativ för luften i rummet.

Ger en ombonad känsla

Även i hemmet passar en heltäckningsmatta utmärkt. Exempelvis i sovrummet kan det ge en ombonad och mysig känsla. Många tycker det är skönt att kunna sätta ner fötterna på en mjuk och mysig heltäckningsmatta när de kliver upp ur sängen på morgonen.