Handla mer klimatsmart till hemmet

Att handla klimatsmart har aldrig varit så populärt som det är nu. Det finns mycket på nätet om att shoppa mer miljövänligt. Låt oss titta på hur du gör och vad du bör tänka på om du vill göra bättre miljöval.

Lokala produkter

Det går att hitta lokala, klimatsmarta produkter inom nästan alla kategorier. Du kan satsa på exempelvis återvunnet material, plastfritt och lokala produkter. Många av våra svenska småföretagare har dessutom en småskalig produktion, vilket skapar en exklusivitet med få produkter. Något som också är klimatsmart.

Handla second hand

Antalet butiker som säljer second hand av olika slag bara växer. Det finns idag nästan hur mycket som helst att välja på, allt ifrån second hand-butiker till olika auktionssidor. Ett tips är att även återvinna gamla saker som du tröttnat på. Det är ett av de bästa sätten att tänka på miljön.

Ät växtbaserat

Du behöver inte vara vegetarian för att äta mer växtbaserat. Bara att byta ut kött någon eller några dagar i veckan gör stor skillnad för miljön. Det har dessutom aldrig varit så lätt att handla växtbaserat. I dagens välsorterade butiker finns en mängd goda alternativ till kött. Tänk också på att ta med tygpåsar för att undvika köp av plastkassar.