Allt inför det stundande påskfirandet

Påsken är en högtid som enligt den kristna traditionen handlar om Jesu korsfästelse och Jesu uppståndelse. Den firas vid olika datum varje år, dock alltid mellan den 22 mars och 25 april. Varför det är så beror på när fullmånen kommer efter vårdagjämningen. Det har alltså inte med julen att göra som många tror.

Påsken som en modern högtid

Även fast att de religiösa rötterna är djupa kring påsken är det inte det påsken är associerad med idag. Nu handlar påsken snarare om häxor, blåkulla och påskägg. Det är en högtid för barnen med besök av påskharen och äggjakt. Du kan förvänta dig att se barn utklädda till häxor och pryda kylen med påskpyssel i alla former.

När du planerar in påskfirandet är dekorationerna en viktig del. Med fina dekorationer blir påskfirandet extra minnesvärt. Du kan enkelt handla online och få hem de dekorationer du vill ha i hemmet. Kombinera ditt påskris med härliga fjädrar och fina ballonger i olika färger. En ballongbukett kan till exempel visa var äggjakten börjar medan ballonger med figurer på kan vara extra fina kring matbordet.

Oavsett hur du vill fira påsken är det en högtid som ger glädje. Därför kan dekorationerna få reflektera det här och hjälpa till att skapa en ännu mer festlig stämning.