Allt för din kräftskiva

I slutet av sommaren är det vanligt att runda av sommarens festligheter med en kräftskiva. På en kräftskiva äts det kräftor och andra varianter av havets läckerheter. I det här inlägget får du några tips på hur du kan arrangera en lyckad kräftskiva.

Maten är viktig

Till att börja med är maten väldigt viktig på kräftskivor. Du kan köpa kräftor eller fiska dem själv. Men det kan också vara en bra idé att ha andra alternativ på bordet eftersom alla kanske inte gillar kräftor. Du kan till exempel också köpa räkor och bjuda på en klassisk västerbottenpaj. Sedan kan du själv bestämma vad ni ska dricka till maten. Det kan vara allt från alkohol till bubbelvatten eller läsk.

Festliga dekorationer

Förutom att maten är viktig på en kräftskiva så finns det också bra pynt på temat. Välj gärna dekorationer i färgen rött. Det finns även passande dekorationer för kräftskivor med motiv av kräftor. Du kan välja mellan allt från ballonger till dukar, lyktor och draperier. För att inte nämna roliga hattar och diadem. När du använder dekorationer blir tillfället mer speciellt. Du kan handla på nätet om du vill köpa allt pynt du behöver för kräftskivan.